Studerende

Fonden modtager gerne ansøgninger til master- og kandidatprojekter, der kan støttes med op til 50.000 kr.

 

Det er i fondens interesse, at studerende får gode betingelser til undersøgelser inden for det gerontologiske område. Ensomme Gamles Værn støtter derfor studier, som tager udgangspunkt i samfundsvidenskab og humaniora, og som rækker ind i undersøgelser af ældre menneskers liv. Eksempelvis har flere kandidatspecialer fået midler. Fonden støtter ikke klinisk og sundhedsfaglig forskning.

Hvis du mangler vejledning inden for det gerontologiske område, har fondens direktør, Christine E. Swane, kultursociolog, ph.d., mulighed for i begrænset omfang at fungere som medvejleder. Synopsis til projektet skal godkendes af vejleder og Fonden Ensomme Gamles Værn.

Beløb på op til 10.000 kr. er ikke indkomstskattepligtigt og skal derfor ikke opgives til skattemyndighederne. Fonden Ensomme Gamles Værn opgiver beløb derover til SKAT. Vær opmærksom på dette ved budgetlægning.

En ansøgning skal omfatte

  1. En projektbeskrivelse på max. 5 sider, som gør rede for formål, baggrund, problemstilling, idé, teori, metode og tidsplan
  2. Et budget. Redegør detaljeret for de udgifter, som er forbundet med dit projekt og den pågældende studieperiode
  3. Et kort cv, uden cpr-nummer eller kontonummer, for hovedansøger/hovedansøgere

Ansøgning inklusiv bilag skal sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Der afholdes fire bestyrelsesmøder årligt, hvor ansøgninger, som falder inden for vores formål, behandles.