Ferielejr for varmestuebrugere i Kirkens Korshær

Type: Sociale formål Bevilling: 80.000 kr. År: 2019

Tilbuddet om ferielejr er rettet mod de ældre, der har allermest behov for at få et frirum fra et trøstesløst og udsat liv.

Hver dag møder personalet i Kirkens Korshærs varmestuer marginaliserede og udsatte mennesker, som lever med isolation, misbrug, psykisk sygdom og komplekse problemstillinger. I varmestuerne forsøger Kirkens Korshær at skabe en hverdag, hvor der er plads til livsglæde, og hvor fællesskabet er i centrum. Mange i varmestuerne - ikke mindst ældre - taler ofte om en grå og ensom hverdag.

For gruppen af voksne og ældre udsatte, kan det være en skelsættende begivenhed at deltage i en ferielejr med andre fra varmestuen, personale og frivillige. Ferielejrene er tiltænkt ældre mennesker, der har behov for et frikvarter fra en uoverskuelig hverdag.

Deltagerne er mennesker med en høj grad af ensomhed og social isolation. De har komplekse, sociale problemer og måske psykiske diagnoser. Dertil kan der høre et overforbrug eller misbrug af rusmidler.

Ferielejre for ældre varmestuebrugere vil foregå fra organisationens væresteder på Drejervej i København NV, fra Fundamentet i København S, fra Kompasset i København NV, fra Vejle og fra Aarhus.

Projektet gennemføres i 2019.

Emne:
Ensomhed Fællesskaber Socialt udsatte ældre Være- og aktivitetssteder