Betaniahjemmet - Et minde for livet

Type: Formidling Bevilling: 25.000 kr. År: 2018

For ældre plejehjemsbeboere er hukommelsen som bekendt svigtende, især for demensramte. Alligevel deler mange af de ældre hjertens gerne deres historier. Historier, der tager vejret fra én med deres skønhed. Historier fortalt af mennesker, som har så meget liv bag sig, og som prøver at holde sammen på tingene, så godt de nu kan. Det er historier, der skal dokumenteres, koste hvad det koste vil.

For en ting er givet: De ældre har set meget og ved meget, som er værd at give videre.

Netop dét er et plejehjem på Frederiksberg og et kreativt produktionsselskab gået sammen om at gøre. Flere stærke og nærværende ældre stemmer er målet bag det fælles formidlingsprojekt: Ordet gives til de ældre i korte videofortællinger, artikler og podcasts, og portrætfotografier sætter ansigt på livshistorierne.

Tilsammen vil de færdige produkter tegne et billede af virkelighedens plejehjemsbeboere som en langt mere mangfoldig gruppe mennesker, end den offentlige debat normalt viser os. Så lad os, bare for en stund, se verden gennem plejehjemsbeboernes øjne og få tilført samfundets syn på alderdommens flere nuancer.

Emne:
Livsfortællinger Musik film foto Plejehjem