Farvel til ensomheden

Type: Sociale formål Bevilling: 52.950 kr. År: 2018
Mennesker trives i fælleskaber og kan blive ensomme og syge af at stå udenfor. Desværre har mennesker, der lever med alvorlige psykiske lidelser, især dem der er uden for arbejdsmarkedet (og på pension) ofte vanskeligt ved at finde vejen ind i mere traditionelle fællesskaber.
SIND vil derfor med dette projekt afprøve nye, utraditionelle indgange til fællesskabet og hjælpe ensomme, udsatte borgere med at vinke farvel til ensomheden i nye fællesskaber. Projektet består i en ny form for besøgstjeneste. En besøgstjeneste, hvor en frivillig besøgsven i den første periode kommer på besøg i borgerens hjem.
 
Under disse besøg skal borgeren og den frivillige besøgsven opbygge en relation, mens de sammen finder ud af, hvilke aktiviteter de ønsker at lave sammen, samt hvilke eksisterende fællesskabsfremmende tilbud borgeren kunne tænke sig at deltage i. Borgeren og den frivillige deltager i tilbuddet sammen, så længe de mener, at det er nødvendigt.
 
Den frivilliges deltagelse giver en tryghedszone, som borgeren altid kan læne sig op ad, indtil borgen føler sig klar til at forsætte alene i aktiviteten. Med projekt Farvel til Ensomheden og med støtte til aktiviteter fra Fonden Ensomme Gamles Værn vil udsatte borgere således få mulighed for at opbygge sociale netværk og sammen med andre vinke farvel til ensomheden.
Emne:
Besøgsvenner Ensomhed