Print Mail
[label was not found]

Sjællandsgade Bad kan nu hjælpe endnu flere ældre

Ifølge Københavns Ejendomme er der 5.046 boliger uden eget bad på Nørrebro og 25.739 boliger uden eget bad i hele København. Heriblandt er en betydelig del af beboerne over 60 år.

Sjællandsgade Bad er en badeanstalt på Nørrebro, hvor mennesker uden bad i eget hjem kan tage et brusebad i brusekabiner - i værdige omgivelser. I Sjællandsgade Badet er der hjælp, hvis nogen falder eller på anden vis kommer til skade.

Der er stor ulighed i sundhed på Nørrebro. Gennemsnitslevealderen er 3-6 år lavere end andre bydele i København, og Sjællandsgade Badet ser sig som en forkæmper ift. at øge sundhed og livskvalitet blandt socialt udsatte i bydelen.

Kommunen lukkede Sjællandsgade Bad i 2010, men lokale kræfter fik stedet åbnet igen i 2013. Ensomme Gamles Værn har bevilget midler til oplysningsarbejde, så endnu flere ældre kan få glæde af de gode og billige bade samt det fællesskab, som Sjællandsgade byder på. Mange ved ikke, at badet igen er tilgængeligt.

Resurserne til formidlingsarbejdet vil også blive brugt på at rekruttere flere frivillige ældre mennesker. Desværre oplever Sjællandsgade Badet tit, at ældre mennesker tror, de ikke kan bruges som frivillige, fordi de er for gamle. Sådan må det ikke være.

 

Til arbejdet har Ensomme Gamles Værn bevilget 45.000 kr.