Print Mail
[label was not found]

Portrætfilmen "Masa"

Masa er en portrætfilm om en kvinde på 95 år. Det er tredje film i rækken hos filmskaberne Apperaat, Tami Harmony Panik Vibberstoft og Niels Gade. Deres første film "Bech" handlede om 86-årige Jens Jørgen Bech, der  bl.a. er filosof og skuespiller. Deres anden film "Biskop Emeritus Kjeld Holm om Kjeld Holm" åbnede for en udsolgt Dokk1 her i foråret.

Nu skal de lave filmen  "Masa". Filmskaberne fortæller:

Masa er næsten blind og er ingen kendis  - kun lidt på Ærø, hvor hun har boet det meste af sit liv, siden hun som ung kom til Danmark fra Suðuroy på Færøerne. Masas liv går på hæld, og vi vil gribe og forevige hendes livsfortælling i en poetisk portrætfilm, der cirkulerer om temaer som tilhørsforhold, identitet og alderdom, herunder det ømtålelige spørgsmål: Hvad er værdien af at blive op mod de 100 år?

Filmen handler om livsanskuelse og  livserfaring, og den handler om at lytte til ældres historie og erfaringer med livet. Premieren planlægger vi at afholde i en lokal biograf eller på Marstal Søfartsmuseum. Herefter forestiller vi os visninger på skoler, museer og biblioteker, og vi vil tilbyde filmen til TV og undervisningsbrug.

Apperaat fik 28.000 kr. til arbejdet med portrætfilmen Masa.