Print Mail
[label was not found]

Bevægelse og samvær for indvandrere og flygtninge 50+

Foreningen Mødestedet i Grøndal står bag "Bevægelse og samvær for indvandrere og flygtninge 50+". De vil opsøge isolerede mænd og kvinder og skabe aktiviteter, socialt netværk og dele viden om det danske samfund. Ensomme Gamles Værn har støttet projektet med 41.500 kr.

Foreningen Mødestedet i Grøndal er en frivillig forening. Medlemmerne er primært ældre indvandrere og flygtninge over 50 år. De har fået midler til at styrke sociale aktiviteter, fordi deres mål er at mindske isolation og ensomhed blandt ældre indvandrere og flygtninge over 50 år. Deres aktiviteter er åbne for alle - også ikke-medlemmer af foreningen.

I ansøgningen skrev foreningen:
Vi oplever, at følelsen af værdi- og statusløshed og risikoen for fraværet af den familiære pleje og omsorg efterlader de ældre i en ensomhedsfølelse, mangel på energi til at passe børn og hjælpe med de huslige arbejder. Det er en kulturel sag, at bedsteforældre skal stå til rådighed for familien og ingen rettigheder har i forhold til deres penge, eller hvor de ønsker at være henne i løbet af dagen.

De sidste 10 år har foreningen haft succes med sit fokus på aktiviteter og kvinder, men de seneste år har været præget af, at medlemmerne er blevet ældre, og der mangler aktiviteter til mænd 50+år. Det nye projekt er også til mænd.

Aktiviteterne vil finde sted to gange om ugen. Ensomme Gamles Værn har givet 41.500 kr. til projektet.
Der indsamles data over deltagere og arrangementer bl.a. med henblik på at skabe viden om rekruttering og nationalitet.