Print Mail

Det er en meget æstetisk smuk udstilling, som fanger manges blik, og man optages dermed af såvel foto som tekst.

Marianne Wulff, Afdelingsleder, Hørsholm Bibliotek

Det er en af vores mest roste og velbesøgte udstillinger. De smukke portrætter gør folk stille - og de læser hele billedteksten.

Jeanette Kjær Christiansen, Arrangementskoordinator, Fredericia Bibliotek


Udstillingen har i 2012-2015 været vist på:

Professionshøjskolen UCC, København
UC Lillebælt, Middelfart 
VIAUC Holstebro
Hørsholm Bibliotek
Fredericia Bibliotek
Tåstrup Bibliotek
Nexø Bibliotek
Rønne Hovedbibliotek
Odense Bibliotek
Greve Hovedbibliotek
Ringsted Bibliotek
Aktivitetscenter Sct. Joseph
UC Syd, Esbjerg
SoSu Nykøbing Falster
UC Sjælland, Slagelse
Slagelse Bibliotek
Holbæk Bibliotek 
[label was not found]

Fotoudstillingen Levende Minder

Ingrid i sofa

Fotograf Rune Hansen har i samarbejde med Ensomme Gamles Værn besøgt en række ældre mennesker landet over, fotograferet dem og hørt deres historier.

Og alle har en spændende historie at fortælle. Der er Hilmar, modstandsmanden, der var ansat i politiet under krigen, og som patruljerede på jernbanestrækningen mellem Ringsted og Borup, og som kunne vende det blinde øje til, når han var på vagt. Der er John, "hashkongen", der bor i en beskyttet lejlighed. Han har siddet i fængsel det halve af sit liv, ellers har han været på farten mellem Libanon og Danmark i sit folkevognsrugbrød. Der er Fru Mikkelsen, der bor med alle sine smukke, gamle ting. Hun blev forladt for 50 år siden af sin elskede mand. Og Else, der kæmper mod ensomheden ved i en høj alder at kaste sig over kunsten og udstille alle de steder hun kan.

Udstilling, april 2015Opløftende, men også alvorlige historier om ældre menneskers liv og erfaringer med ensomhed og alderdom. Der er nok at lære og forstå. Efter at være vist på biblioteker rundt i Danmark lånes udstillingen nu ud til uddannelses- og kulturinstitutioner. Interesserede kan henvende sig til Ensomme Gamles Værn, der finansierer opsætningen af udstillingen.

Projektet er finansieret med kr. 218.500.