Print Mail

Konference

Onsdag den 7. oktober, 2013 kl. 12.00-17.00

Erindring og livserfaring - at blive den man er

Pris: 430 kr.

Program

Konferencen er for alle med interesse i ældres liv og i alderdommen, frivillige og ansatte i frivillige organisationer, fagfolk og ledere i sundheds-, pleje- og omsorgsinstitutioner, ældreråd, politikere osv.

Konferencens overskrift peger på, at når man bliver gammel, så har man brug for at forstå sin opvækst, sit liv og hvem man er blevet. De personer, som gamle mennesker omgiver sig med, kan styrke og hjælpe i denne proces. Konferencen lægger op til en bred udforskning af begreber som erindring, livsløb og erfaring, og viser eksempler på aktiviteter, der kan være med til at styrke den enkeltes identitet og relationer.


 

Nyhedsmail juni 2013

Fokus på ensomhed

Vi oplever for tiden, at der er en stor vilje til at beskæftige sig med ensomhed i både frivillige organisationer og blandt professionelle. Jeg har f.eks. for nylig besøgt Vesthimmerlands Kommune, hvor forebyggere, dvs. dem der gennemfører forebyggende hjemmebesøg hos 75-årige, arrangerede et møde om ensomhed for kommunens ældre. På Folkemødet på Bornholm var jeg i sidste uge med til at debattere ensomhed på Ældre Sagens cafémøde.

Det er vigtigt for os i Ensomme Gamles Værn, at vores insisteren på, at det sociale liv i alderdommen er centralt, vinder så stor udbredelse. Det handler om at have betydning i et andet menneskes liv, og at andre viser interesse, nærvær -og omsorg, når man har brug for det.

Vi ønsker jer en rigtig god sommer. Måske ses vi til vores konference Erindring og livserfaring - at blive den man er.
For første gang sender vi kun invitationen ud via nyhedsmail  
- så send den endelig videre i dit netværk.

Med venlig hilsen

CSW gammel nyhedsmail

Christine E. Swane
Direktør


Fasax betyder ferie

Sammen med FrivilligNet i Dansk Flygtningehjælp har vi i maj holdt en ferie for ældre mænd fra Somalia. De bor alle på Nørrebro i København og mødes en gang om ugen for at diskutere politik, tage på småture eller bare være sammen om en kop te eller kaffe. Busturen til Grenå gennem det danske sommerlandskab, et besøg på Fregatten Jylland og i Kattegatcentret gjorde et stort indtryk på mændene, hvoraf de fleste kommer fra landbrug eller fiskerfamilier.

"Jeg har boet 15 år i Danmark, men har aldrig før set Jylland". "Nu ved jeg mere om Danmark, og Fregatten Jylland gjorde et stort indtryk på mig". "Jeg er blevet gladere, og ferien har mindsket min stress" - bemærker de, da vi mødes et par uger efter ferien. De har også lært hinanden bedre at kende efter flere dages intenst samvær, og venskaber er under opbygning. Erfaringen viser, at vores ferier rækker langt ud over den umiddelbare glæde ved sammen at opleve noget nyt.